ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΑ ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ;

 


Αποκάλυψε πως ερευνούσε «θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα».


Η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μετά την αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, ο έμπειρος οικονομικός συντάκτης, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη και αποκάλυψε πως ερευνούσε «θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα».

Μιλώντας στην «Αυγή» ο Κουκάκης αρχικά τόνισε πως δεν μπορεί να ξέρει «ποιο από όλα τα θέματα που ερευνούσα μεταξύ της περιόδου Ιουνίου - Αυγούστου 2020 και Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2021 ενδιέφερε την ΕΥΠ και όσους εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την παρακολούθησή μου» όμως έκανε γνωστό πως όλη αυτή την περίοδο, «ερευνούσα θέματα που καταδείκνυαν τον τρόπο που συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευνοούσαν το διακεκριμένο οικονομικό έγκλημα».
 Ενδεικτική είναι η περίπτωση, όπως λέει, «της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών, η αλλαγή της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος και την αποδέσμευση εγκληματικού προϊόντος, αλλά και οι ευνοϊκές διατάξεις για όσους έχουν διαπράξει κακουργηματική φοροδιαφυγή».

Έδειξε να μην τον καλύπτουν οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς «έδειξαν αμηχανία και νευρικότητα» και τόνισε πως «η κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωσή μου είναι τόσο μεγάλη που εκθέτει ολόκληρη την κυβέρνηση και ειδικά το Μέγαρο Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη ρωτήθηκε αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να κάνει πίσω και να μην αποκαλύψει πτυχές των ρεπορτάζ του απαντώντας «δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Το μόνο που μου προκάλεσε ανησυχία είναι η ασφάλεια της οικογένειάς μου, της συζύγου και της κόρης μου.

► Ολόκληρη η συνέντευξη του Θανάση Κουκάκη



Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΟΜΩΣ Ο Κ. ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ;;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ 
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΥΨΟΥΣ 8,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ KAI ΣΤΟΥΣ 7 ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΙ!

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΝ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο Κ. ΚΟΥΚΑΚΗΣ, Ή Ο  Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΗΝΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

 ΣΗΜΕΙΩΤΕΡΟΝ ΔΕ ΟΤΙ Ο Κ. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΒΗΤΟΡΩΝ!

 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ ... ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
 ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. 
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια