ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υπέβαλε για χρηματοδότηση το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

 


Από πληροφορίες δημοσιεύματος.

"Στο πλαίσιο της εκπόνησης της υπηρεσίας "Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Λαυρεωτικής" πραγματοποιήθηκε η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καταγραφή των στοιχείων υπερκείμενου σχεδιασμού και ειδικότερα την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις εθνικές στρατηγικές και στρατηγικές περιφερειακού και επιπέδου, τη μελέτη των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και την ανάλυση των πληθυσμιακών δεδομένων και κατανομής της κατοχής οχήματος και θέσεων στάθμευσης τα οποία αποτελούν τη βάση για τη χωροθέτηση των ηλεκτρικών φορτιστών.

Επίσης, μελετήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης εντός των ορίων του Δήμου, οι ειδικές θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. (όπως για παράδειγμα ΑμεΑ), θέσεις ΤΑΧΙ, λεωφορείων και φορτοεκφορτώσεων, έγινε ανάλυση των υποδομών του οδικού δικτύου, των ποδηλατοδρόμων, των πεζοδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνδυασμό με την καταγραφή των μελλοντικών αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως προκύπτουν από αντίστοιχα Σχέδια και προτάσεις όπως π.χ. το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Τέλος, χωροθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης και σημεία επαναφόρτισης Η/Ο, οχημάτων ΑΜΕΑ, λεωφορείων, ΤΑΞΙ, οχημάτων τροφοδοσίας και τουριστικών λεωφορείων σύμφωνα με τις αντίστοιχες Τεχνικές Οδηγίες του ΥΠΕΝ. Συγκεκριμένα έχουν προβλεφθεί: 29 θέσεις φόρτισης για ΙΧ (AC 22kW), 5 θέσεις φόρτισης για ΑμεΑ (ΑC 22kW), 2 θέσεις φόρτισης για ΤΑΧΙ (DC 150kW), 15 θέσεις μικροκινητικότητας (AC 3.7kW), 2 θέσεις φόρτισης για Φ/Ε (AC 22kW), 2 θέσεις για Τουριστικά Λεωφορεία (DC 150kW).

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) Δήμου Λαυρεωτικής  χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο του  Άξονα Προτεραιότητας 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής περνάει στην επόμενη ημέρα! Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μειώνει σημαντικά το κόστος της ενέργειας και προστατεύει το περιβάλλον, αφού μειώνει σοβαρά τους ρύπους. Είναι στρατηγική μας απόφαση η συμμετοχή στα προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, αφού ανάπτυξη χωρίς προστασία στο περιβάλλον και χωρίς μείωση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων δε νοείται στις μέρες μας».


Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ακούγεται μάλλον πολύ καλή για να είναι αληθινή, καθώς πολλές από τις "πράσινες" πολιτικές της, γεννούν ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Σε συνεργασία με ποια εταιρεία ενέργειας θα συνεργαστεί για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας φόρτισης των μπαταριών;

Η εν λόγω εταιρεία, θα παράγει την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ώστε να είναι στα πλαίσια της πράσινης ευρωπαϊκής πολιτικής;

Εάν όντως προκύπτει από ανανεώσιμες πηγές και το σύνολο των πολιτών του δήμου στραφεί στην ηλεκτροκίνηση, θα είναι σε θέση να καλύπτει τις πολιτειακές ανάγκες;

Μέχρι στιγμής οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν έχουν δώσει ικανοποιητική λύση ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού.

Έπειτα, είναι γεγονός ότι οι μπαταρίες ηλεκτροκίνησης, δημιουργούνται από υλικά τα οποία είναι βλαβερά για το περιβάλλον, το κόστος τους είναι υψηλό, ενώ η διάρκεια ζωής τους σχετικά μικρή.
Αυτό με τη σειρά του, δημιουργεί το θέμα εκατομμυρίων τόνων μη ανακυκλώσιμου υλικού, ενώ παράλληλα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις αυτόματης ανάφλεξης των μπαταριών τους.









Και το κύριο ερώτημα είναι το εξής.

Έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Δήμος της Λαυρεωτικής, την εκπόνηση του συγκεκριμένου έργου;
Η χώρα μας στην παρούσα, εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα. Στο Δήμο Λαυρεωτικής, περισσεύει;
Ή μήπως ο Δήμος μας έχει την κατεπείγουσα ανάγκη αυτής της πολιτικής, λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης;

Ο εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις", έχοντας καταθέσει στον Άρειο Πάγο τις προγραμματικές του δηλώσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 6199/4-9-2015, μέσα στις οποίες αναφέρει ξεκάθαρα στο Α Κεφάλαιο τα χρηματοοικονομικά εργαλεία με τα οποία θα εκτελέσει το πρόγραμμα της, στο Γ Κεφάλαιο που αφορά τους νευραλγικούς κύριους άξονες της πολιτείας και στην παράγραφο 7.0 θέτει σε απόλυτη ακρίβεια το κομμάτι της Βιομηχανίας και της Ενέργειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά :

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.


Ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, είναι ενήμερος από το 2014 για τη δόμηση χρηματοδότησης για αναπτυξιακά έργα του δήμου μας και ίσως είναι η ώρα να εξετάσει - επιτέλους - το αίτημα των πολιτών που κατατέθηκε στο δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 4359/28.2.2014.




Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής".



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια